Gattuso novi trener Hajduka!

0
foto: HNK Hajduk

HNK Hajduk potvrdio je kako će prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni talijanski trener i bivši igrač Gennaro Gattuso. Gattuso je s klubom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedećeg tjedna, na početku priprema prve momčadi, kada će ga službeno predstaviti na Poljudu, objavio je splitski klub na svojoj službenoj stranici.

Gattuso je kao trener posljednji angažman imao vodeći francuskog velikana Olympique Marseille, s čije klupe je otišao u veljači ove godine. Prije toga, vodio je Valenciju u Španjolskoj, te Fiorentinu, Napoli i Milan u Italiji. Na početku svoje trenerske karijere, nakon epizode u Švicarskoj, bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise.

SuperSport HNL bit će sedma po redu liga u kojoj će Gattuso obnašati funkciju glavnog trenera, a Hajduk njegov deveti klub. Sredine i klubovi u kojima je do sada radio poznati su kao iznimno zahtjevni, međutim, do sada je u svojoj nogometnoj i trenerskoj karijeri dokazao kako je iznimno otporan na visoki pritisak i očekivanja kojima je bio izložen, javili su iz Hajduka.

Gattuso je imao i bogatu igračku karijeru, s Italijom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2006., a igrao je za Perugiju, Glasgow Rangerse, Salernitanu, Sion i Milan, u kojem se proslavio igravši 12 godina. S Milanom je osvojio dvije Lige prvaka te mnoge druge trofeje u Italiji, a slovio je za jednog od najboljih defanzivnih veznjaka, poznat po svojoj temperamentnosti na travnjaku.

Sada ostaje vidjeti kako će se Gattuso uklopiti na Poljudu, gdje su prošle sezone smijenili dva trenera, uz velika očekivanja i razočaranja nakon što je Hajduk sezonu završio bez trofeja i na trećem mjestu HNL-a.