Garminovo fitness izvješće za 2023. pokazuje da su ljudi aktivniji nego prije

0
foto: Pixabay

Garmin je objavio fitnes izvještaj za 2023., ističući ključne fitnes trendove i navike vježbanja svojih korisnika diljem svijeta. Od isprobanih aktivnosti kao što su trčanje, vožnja biciklom i hodanje do sve popularnijih hobija kao što su pilates, HIIT i tenis, korisnici su prošle godine zabilježili više gotovo svake aktivnosti u Garmin Connect aplikaciji u usporedbi s prethodnom godinom, piše ICT Business.

Pet najboljih aktivnosti bili su trčanje, hodanje, vožnja bicikla, vježbe snage i kardio vježbe u zatvorenom. Uz to, korisnici su zabilježili 19 posto više aktivnosti koristeći opremu za fitness u 2023. s dvoznamenkastim rastom u vježbama snage, penjanju stepenicama i eliptičnim aktivnostima. Također, HIIT aktivnosti su naglo porasle – 112 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Bilo da su korisnici prešli kilometre pješice ili na dva kotača, aktivnosti na otvorenom poput hodanja, trčanja po stazama, vožnje biciklom po šljunku i vožnje e-biciklom podigle su se na novu razinu. I teniski tereni bili su popularna destinacija 2023. Korisnici Garmina proveli su više vremena vježbajući svoje servise i smasheve, igrajući 76 posto više tenisa u odnosu na prethodnu godinu. Fokus na um, tijelo i dobrobit bio je očitiji 2023. jer su joga, pilates i aktivnosti disanja zabilježile dvoznamenkasti rast.

Novi podaci pokazuju da korisnici Garmina rade tijekom cijele godine na ispunjavanju svojih ciljeva – nisu im potrebne novogodišnje odluke. Kao i prošlih godina, odlučili smo dublje zaroniti u podatke prikupljene u aplikaciji Garmin Connect, alatu koji koriste milijuni ljubitelja fitnessa diljem svijeta za praćenje gotovo svih pokazatelja zdravlja i fitnessa kojih se sjetite.

Iz godine u godinu brojke nam govore jednu te istu stvar – s Garminovi korisnici vole trčati. Na traci za trčanje ili stazi, u kući ili vani u divljini, aktivnosti trčanja 2023. pokazuju dramatičan porast u odnosu na 2022.

Zanimljivost je i da postoji esports profil aktivnosti. Kompatibilni Garmin pametni satovi opremljeni su funkcijom esports koja pruža relevantne zdravstvene metrike izravno na zapešću, a aplikacija za stolna računala Garmin GameOn omogućuje sinkronizaciju računala kako bi ih se moglo vidjeti i na zaslonu. Poznavanje kako tijelo reagira prije, tijekom i nakon igre ključno je za razumijevanje kako poboljšati igru u budućnosti.

Garmin pametni satovi dolaze opremljeni s toliko profila aktivnosti da ih je nemoguće sve uključiti, ali svakako će korisnici naći na njima nešto za sebe.