Djevojčicu (1) pogodila boca sa zapaljivom tekućinom, liječnici se bore za njezin život

0
foto: MB PRESS/ilustracija

Kako navode iz PU splitsko-dalmatinske u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području, osoba je koristila zapaljivu tekućinu da bi zapalila vatru.

Tekućina se nalazila u boci, no u jednom trenutku vatra je zahvatila i samu bocu, zbog čega je osoba zapaljenu bocu s tekućinom bacila u dvorište u kojemu se nalazilo dijete koje je zbog toga dobilo opekline po tijelu.

Policija je privela osobu koja se povezuje s događajem te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje, a u tijeku je i očevid.

Teško ozlijeđeno dijete je djevojčica stara godinu i tri mjeseca, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija. Nalazi se u splitskoj bolnici na respiratoru, ima jako teške opekline glave i lica i liječnici joj se bore za život.

Tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama kada se okupilo društvo slaveći rođendan. Uzvanici su krenuli pripremati roštilj i paliti vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazi u plastičnoj boci Coca Cole.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i ne gledajući pozorno oko sebe u strahu je bacio bocu dalje od sebe. Boca je, sumnja se, pogodila djevojčicu koja se igrala te ju je vatra zahvatila po tijelu.

Članovi njezine obitelji i ostali prisutni odmah su priskočili i pokušavali ugasiti plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.