Deset godina Rijeke ljubavi

0
foto: Radio Osijek

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi” iz Osijeka slavi deseti rođendan. Petero entuzijasta koje je potaknula humanitarka Štefica Čučak, osnovalo je 2011. godine udrugu i prvu socijalnu samoposlugu u Osijeku.

Danas su prepoznati kao najveća humanitarna udruga u Hrvatskoj i jedino mjesto u Osijeku gdje pomoć u hrani zatraži svakodnevno stotine ljudi. Kako je izvijestila predsjednica udruge Štefica Čučak, rade često subotom i nedjeljom tako da je kroz njihova vrata prošlo za ovih deset godina nekoliko stotina tisuća ljudi. 
Udruga u svom informatičkom sustavu ima u evidenciji tisuću obitelji s oko 3.500 članova, 600 djece, 80 bolesnih i 60 branitelja.

“Mnogo je lijepih događanja prošlo kroz našu udrugu. Naše prostorije otvorene su svima. Važno je napomenuti da su svi dobrodošli bez obzira na vjersku, političku i nacionalnu pripadnost. Dosta je bilo tapšanja po ramenima, lijepih riječi i obećanja od kojih nema nikakvih koristi. Samo djela govore o onome koji daje za potrebite, kad otvori svoje srce i pokaže da je Čovjek u svojoj plemenitosti. Postali smo uzor i obrazac rada u organiziranju i provođenju humanitarnih aktivnosti na što smo izuzetno ponosni. Trenutačno se nalazimo prepušteni sebi i donacijama dragih prijatelja”, kaže Štefica Čučak.