Davor Miličević ipak kandidat HDZ-a za gradonačelnika Županje

0
foto: HDZ

Dugogodišnji županjski gradonačelnik Davor Miličević bit će i na predstojećim lokalnim izborima kandidat HDZ-a za još jedan gradonačelnički mandat na čelu Županje, koju vodi od 2009. godine.

Odlučio je tako Gradski odbor HDZ-a grada Županje čime je, po svemu sudeći, završilo i burno razdoblje za tu stranačku organizaciju kojom je od unutastranačkih izbora, sve donedavno i podnošenja ostavke na taj položaj, upravljao Damir Juzbašić, čije se ime u zadnje vrijeme i spominjalo ponajviše kao onoga koji bi trebao biti kandidat HDZ-a za mjesto gradonačelnika u Županji.

U međuvremenu neke stvari su se promijenile unutar HDZ-a te se Juzbašić povukao pravdavši se velikim obvezama u Ministarstvu gospodarstva, ne sazvavši sjednicu Gradskog odbora stranke, kako bi se odredio kandidat HDZ-a za gradonačelnika. Na kraju je sjednica ipak ovih dana održana na inicijativu nekolicine članova Gradskog odbora čija je velika većina članova na kraju podržala kandidaturu Davora Miličevića, koji je od od prvog dana kada su krenule špekulacije o tome da neće dobiti priliku za novi gradonačelnički mandat, tvrdio da ima sklonu većinu u Gradskom odboru, što se sada pokazalo i točnim.

„Pobjednička smo stranka u Županji i HDZ nije smio dozvoliti te neke procese. Ako imate dobre rezultate, nemojte mijenjati to što je dobro. Poštujem volju većine i pred nama je vrijeme kada treba preuzeti odgovornost. Građani će dati sud i o mome radu i radu mojih političkih konkurenata”, izjavio je Davor Miličević za Hrvatski radio Županja.