Davor Ćavar kandidat SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana

0
foto: Đuro Karalić (Press032)

Vinkovački odvjetnik Davor Ćavar bit će kandidat SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana, a županjski veterinar Željko Džoić-Roka za zamjenika župana, odlučili su vukovarsko-srijemski SDP-ovci.

Predstavljajući kandidaturu za župana, Davor Ćavar ocijenio je kako je za boljitak Vukovarsko-srijemske županije nužno HDZ smijeniti s vlasti te uspostaviti nove odnose temeljene na transparentnosti, znanju i volji da se služi javnom, a ne privatnom dobru.

“Želimo onemogućiti stuacije poput one da se javni novci posuđuju privatnim poduzetnicima i prijateljima koji te novce neće nikada vratiti. Cilj mi je da od županije napravim servis za građane i da županijska uprava više ne bude mjesto za zapošljavanje podobnih kadrova”, kazao je Davor Ćavar.

Po riječima kandidata za zamjenika župana Željka Džoića-Roke, nije bit SDP-ove političke strategije samo smijeniti nekoga s vlasti da bi bio smijenjen. “Mi tome pristupamo drugačije. Želimo smijeniti HDZ-ovu vlast ne zbog toga što je ona HDZ-ova, niti što je vladajuća, već zbog toga što je njihova politika našu županiju dovela do razine da smo najlošija županija u Hrvatskoj po mnogim pokazateljima i među 15 najnerazvijenih regija EU”, kazao je Džoić.

Novinarima se obratio i predsjednik vinkovačkog SDP-a i v.d. predsjednika vukovarsko-srijemske organizacije stranke Davor Benić poručivši kako bi za Vukovarsko-srijemsku županiju bilo dobro da HDZ što prije ode s vlasti. “U SDP-u imamo pametne i obrazovane kandidate koji odluke neće donositi na skrivenim mjestima po šumama”, kazao je Davor Benić rekavši kako je SDP spreman preuzeti odgovornost za vođenje Vukovarsko-srijemske županije.