Danijel Rehak govoriti će u ime branitelja i stradalnika na proslavi Oluje u Kninu

0
Foto: Ivan Matić

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) i jedan od zapovjednika obrane Vukovara Danijel Rehak govoriti će u ime branitelja i stradalnika na središnjoj proslavi Vojno redarstvene akcije Oluja u Kninu.

„Smatram da je, odnosno mi u Ministarstvu smatramo da je prikladno da se u Kninu ove godine obrati jedan od zapovjednika obrane Vukovara, ali i predsjednik Društva srpskih koncentracijskih logora“, rekao je ministar branitelja u Vladi RH Tomo Medved.

Na sastanku predstavnika Generalskog zbora s premjerom i resornim ministrima dogovoren je plan obilježavanja središnje proslave Oluje u Kninu. Tom prilikom je donijeta i odluka da se ove godine središnji dio programa održi na stadionu NK Dinara. Podizanje stijega, odnosno protokolarni dio održati će se na Tvrđavi dok će se sve ostale aktivnosti odvijati na igralištu uz prijenos putem video zida. U isto vrijeme kontinuirano se analiziraju nove okolnosti i mjere, a u skladu s time će prilagođavati broj stolica na stadionu, kao i program. Najavljeno je i kako će na proslavu biti pozvane sve sastavnice Hrvatske vojske i policije kao i sve udruge iz Domovinskog rata koje će i sudjelovati na ovoj obljetnici.