Damir Juzbašić preuzeo dužnost gradonačelnika Županje

0
foto: Ivan Matić (Press032)

Poslije ubjedljive pobjede u drugom krugu lokalnih izbora Damir Juzbašić preuzeo je dužnost gradonačelnika Županje. Ipak, za razliku od velike većine gradova izostala je klasična primopredaja dužnosti s obzirom da je sada već bivši gradonačelnik Županje Davor Miličević (HDZ) odbio se sastati sa Juzbašićem.

Očigledno je kako je izborna kampanja ali i sve drugo što se događalo u Županji tijekom proteklih mjeseci ostavilo velikog traga. Podsjećamo kako je i Juzbašić donedavno bio član HDZ-a te da je na unutarstranačkim izborima izabran i za predsjednika HDZ-a Županje kada je također pobijedio Miličevića. Slijedom toga očekivao je i kako će biti i kandidat HDZ-a za gradonačelnika ali se to nije dogodilo nego je za kandidata izabran još jednom Davor Miličević koji je 16 godina vodio Županju. Zbog svega toga Juzbašić je zajedno sa više drugih, sada već bivših, članova HDZ-a odlučio istupiti iz stranke i kandidirati se za gradonačelnika kao nezavisnu kandidat.

Iako je susret uživo na primopredaji dužnosti izostao Miličević je za Juzbašića pripremio pisano izvješće o radu, stanju projekata i gradskom proračunu. Kako god Juzbašić najavljuje reviziju poslovanja Grada kao i reviziju proračuna.