Da bi spasili selo od poplave mještani Donjih Gučana odlučili srušiti most

Nakon velikih poplava, stižu velika obećanja pa onda sve utihne

Obećanja, pusta obećanja o novom mostu ono su što mještani Donjih Gučana slušaju već godinama. Svaka jača kiša stvara im probleme. Bilo je tako i prije nekoliko mjeseci kada ih je zadesila zadnja poplava, a ni ova današnja nije ih izenadila, nego prisilila da obrane svoje kuće kako god umiju i znaju, jer su očito prepušteni sami sebi.

– Svaka jača kiša stvara nam probleme. Obećali su očistiti potok, koji je i sad pun zemlje i mulja. Vjerujem da je u potoku trenutno oko metar mulja nanesenog iz šume. Sve se slijeva, a da se potoci očiste nebi bilo problema. U našem selu ima barem 10-ak brana, ni jedna nije očišćena. Dok sam bio mlađi sjećam se da su se te brane izmuljivale, čistile i situacija je bila puno bolja. Danas je tako kako je… -govori nam predsjednik sela Niko Garić.

Priče o novom mostu predugo traju

– Prije sedam godina obećali su napraviti novi most, zatim su rekli na proljeće, stalno čekamo i iščekujemo, od mosta ništa. Danas smo bili prisiljeni strušiti most jer voda ide na obje strane i cijelo selo bi bilo poplavljeno da nismo tako postupili. Bager je došao i srušio most pa se situacija smirila. Očekujemo mirnu noć- zaključio je Garić.

Nadamo se da će Općina Brestovac reagirati na ovaj problem i osigurati mještanima Donjih Gučana novi most, a ne bi bilo zgorega ni očistiti potok. Općino Brestovac, svrati pogled i na ove ljude.