Četvrti Craft beer festival u Đakovu

0
foto: OBŽ

Četvrti puta u srcu Slavonije održava se Đakovo Craft Beer festival, festival domaćeg piva u sklopu manifestacije Đakovačko ljeto. Održan je tijekom ovog vikenda u Strossmayerovom parku, u organizaciji Grada Đakova, Turističke zajednice grada Đakova i Black Hat craft pivovare iz Đakova, uz podršku Osječko-baranjske županije i Hrvatske turističke zajednice.

Na festivalu se predstavilo jedanaest craft pivovara s više od dvadeset vrsta piva, a pivara Frau Gruber stigla je iz Njemačke i donijela dvije ekskluzive u Hrvatsku.

Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek predstavile su svoje pivo u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva – VirtuOs.

foto: OBŽ

Predstavljeno je i posebno festivalsko pivo Spakovo koje su napravili pivovara Nova runda iz Zagreba i Black Hat Craft pivovara iz Đakova, a tijekom dvodnevnog pivskog spektakla posjetitelje su zabavljali brojni glazbenici.

– Pivska scena u Đakovu i Đakovštini, području koje je nadaleko poznato po vrhunskim vidimo, privlači sve više posjetitelja. I sam ambijent Strossmayerovog parka je veličanstven, pa uz dobru glazbu nudi Đakovčanima i njihovim gostima ugodno mjesto za isprobavanje domaćih i inozemnih zanatskih piva. Time Grad Đakovo i njihova turistička zajednica šire paletu turističkih proizvoda i vjerujem kako će i ovaj pivski festival iz godine u godinu rasti – istaknuo je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je u pratnji gradonačelnika Đakova Marina Mandarića i direktorice Turističke zajednice Grada Đakova Marije Burek u subotu obišao Đakovo Craft beer festival.