Detalji strave u Osijeku: Krenuli u narodnjački kafić i izletjeli s ceste na mjestu koje je već odnijelo nekoliko života

0
foto: Vatrogasci Osijek

Teška prometna nesreća koja se dogodila u Osijeku u nedjelju iza ponoći odnijela je jedan život, dok se liječnici bore za još četiri.

U nesreći je poginuo vozač automobila BMW X5, dok su četvorica njegovih suputnika u automobilu zabili iznimno teške ozlijede i liječnici KBC Osijek se još uvijek bore za njihove živote.

Vozač se, javljaju 24sata, kretao velikom brzinom iz smjera Donjeg grada, gdje svi oni žive, i vozio je prema centru grada. U dijelu kod osječke Tvrđe, u Ulici Cara Hadrijana kod parkirališta za tramvaje, na izlasku iz zavoja vozač je izgubio kontrolu nad vozilom te udario u metalni rasvjetni stup, a potom u drvo koje je doslovce smrskalo automobil do pola.

U automobilu su kao putnici bili Z.B. (47), D.P. (43), G.S. (40) i A.B. (31), svi iz Osijeka, dok je vozač D.Š. (46) državljanin BiH, rodom iz Mostara no, u Osijeku živi posljednjih godina jer se tu zaposlio. Policija tijekom cijelog dana nije željela izvjestiti javnost ni o jednom detalju o stradalima. Nisu htjeli reći ništa od vozaču za kojega stanovnici ulice u kojoj je živio kažu da je tu odnedavno i da ga pamte po crvenom BMW-u kojime je uvijek ‘divljao’ po Donjem gradu. Volio je brzu vožnju. Prvu vijest o njegovu stradanju i identitetu prenijeli su bosansko-hercegovački mediji.

Vozač je poginuo, a četiri osobe zadobile su teške tjelesne ozljede opasne za život te su prevezene u osječki Klinički bolnički centar gdje im se pruža liječnička pomoć.

Osječki KBC izvjiestio je kako su u bolnicu primljene četiri teško ozlijeđene osobe, od kojih su tri osobe zadobile ozljede opasne po život.

Očevidci navode kako su čuli udarac i u kratkom roku vidjeli izvlačenje ljudi iz potpuno smrskanog automobila. “Vraćali smo se kući, bili smo ovdje na brdu kod Vijenca Ivana Meštrovića 102 kad se čuo udarac. Došli smo i vidjeli crveni auto zabijen u drvo. Prednji kraj totalno uništen”, navodi očevidac nesreće, Emilio Murk, piše HRT.

Voditelj smjene JVP-a Osijek Alen Šafran navodi da su na mjesto nesreće došli u roku od minute. Odmah su pristupili gašenju motora te počeli s izvlačenjem teško ozlijeđenog vozača, a potom i ostalih.