Capak: Brojke novozaraženih danas će biti veće od jučerašnjih, u Zagrebu 798 novozaraženih

FOTO:screenshot

Jučer je zabilježeno 1867 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 8394. Među njima je 716 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 49 pacijenata. Preminulo je 7 osoba.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak prilikom otvaranja nove lokacije za testiranje na velesajmu, kazao je kako prema informacijama koje imaju, mogu zaključiti da će brojka novozaraženih danas biti veća od jučerašnje. 

Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar izvijestio je u subotu da je u Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno 798 novozaraženih koronavirusom, a riječ je o onima s prebivalištem u Gradu Zagrebu.

Riječ je o najvećem broju novozaraženih u jednom danu u Zagrebu.

U Zagrebu će se danas otvoriti nova lokacija za testiranje na koronavirus na istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma.

Testiranja na novoj lokaciji provodit će se svaki dan od 8 do 11 sati.

Lokaciju su omogućili Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ i Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” kako bi se smanjile gužve na Gupčevoj zvijezdi, te u Rockefellerovoj i Mirogojskoj ulici.