Zaposlenik Ureda predsjednika RH skrivio prometnu s 2,11 promila

0
foto: MB Press/Ilustracija

Prošlog mjeseca u Zagrebu oko 2.30 ujutro zaposlenik Ureda predsjednika RH skrivio je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen. Utvrđeno je da je imao najmanje 2,11 promila alkohola u krvi, prenosi Danica.hr

Dolaskom do križanja s Ulicom I. Štefanovečki zavoj izgubio je nadzor nad vozilom te je kotačima naletio na rubni kamen, nakon čega je sletio s kolnika na meki teren, a potom je u zanošenju i rotiranju stražnjim dijelom vozila naletio na stablo.

“Potom se od siline okrenuo na krov vozila i zaustavio prevrnut na krovu i poklopcu motora, djelomično na ukrasnoj živici, a u prometnoj nesreći je zadobio tjelesne ozljede”, navodi sutkinja u presudi.

Zaposlenik Ureda predsjednika kaže kako je te noći bio sa prijateljima koje je počastio za rođendan te su bili u kafiću na Kvatriću u kojem su konzumirali alkohol i on je nakon toga krenuo kući.

“Vozio sam manje od 60 kilometara na sat, ali bila je magla i sklizak kolnik i ja sam samo u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i nakon toga udario u stablo. Od udarca sam izgubio svijest, a kasnije sam pozvao policiju i hitnu te sam prevezen u KB Dubravu.

Sutkinja ga je na kraju kaznila s ukupno 730 eura te mu izrekla jednomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima. Trebao je platiti i 150 eura troškova postupka, ali sutkinja ga oslobodila te obveze uz tumačenje kako mu plaća u Uredu predsjednika RH i nije nešto.

Naime, na suđenju je naveo kako mjesečno kao pripadnik MORH-a s radnim mjestom u Uredu predsjednika i srednjom stručnom spremom zarađuje 1020 eura neto.