Banožiću bolje, Vlada mu odobrila povlasticu 6+6

0
foto:

Iz KBC-a Osijek stigla je vijest da se zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane Marija Banožića nastavlja poboljšavati nakon prometne nesreće koja ga je zadesila prošlog tjedna. Unatoč tome, Banožić se neće vratiti u saborske klupe, a sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva na kojoj se trebalo odlučiti o aktivaciji njegova mandata otkazana je.

Premijer Andrej Plenković potvrdio je da je Vlada odobrila zahtjev bivšeg ministra za korištenjem povlastice 6+6, što znači da će Banožić u idućih godinu dana primiti šest mjeseci punu ministarsku plaću, a nakon toga pola te plaće. Plenković je istaknuo da su odobrili zahtjev koji je bivši ministar obrane uputio Vladi.

“Banožić se obratio s zahtjevom, mi smo ga odobrili. Idućih 6 mjeseci primit će punu plaću koju je imao kao ministar, a nakon toga, sukladno zakonu, pola te plaće,” izjavio je premijer Plenković novinarima nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a.

Unatoč tome što je Banožićeva odvjetnica prvotno predala zahtjev za aktivaciju i mirovanje njegovog saborskog mandata, isti je povučen zbog osobnih razloga. Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Robert Jankovics, nije želio komentirati ovu situaciju te je naglasio da bi pitanja trebala biti upućena odvjetnici.

Banožić je i dalje hospitaliziran u KBC-u Osijek, gdje mu se pruža multidisciplinarno liječenje nakon ozbiljnih ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći. Smijenjen je s dužnosti ministra obrane nakon nesreće, a novi ministar obrane postao je Ivan Anušić.