Badelj otpao s reprezentativnog popisa zbog obvezne izolacije iako je negativan na koronavirus

0
foto:HNS

Još jedna loša vijest iz Italije. Nakon što je zbog ozljede lijevog lakta za listopadske akcije hrvatske nogometne reprezentacije otpao krilni napadač Milana, Ante Rebić, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić ostao je i bez veznjaka Genoe, Milana Badelja.

Naime, zbog većeg broja igrača Genoe pozitivnih na PCR testiranju na SARS-CoV-2, lokalne vlasti donijele su odluku da cijela momčad mora u (samo)izolaciju. Iako je Badeljev test bio negativan, nužno je da u predstojećem razdoblju bude u izolaciji kao i ostatak negativnih igrača Genoe kojima je dozvoljeno treniranje, ali su zabranjena putovanja pa će propustiti prijateljski susret sa Švicarskom (7.10.), odnosno utakmice Lige nacija protiv Švedske (11.10.) i Francuske (14.10.).

Genoa je postala žarište koronavirusa, na koji su pozitivna dvanaestorica igrača i četiri člana stručnog stožera, zbog čega je odgođena subotnja prvenstvena utakmica Genoa – Torino. Među pozitivnim igračima Genoe je i hrvatski reprezentativac Marko Pjaca, za sada bez zdravstvenih tegoba, ali uz obaveznu mjeru samoizolacije.