AstraZenecom se javno cijepili Plenković, Beroš i Jandroković

0

Danas su u prostorima Vlade Republike Hrvatske javno, pred novinarskim kamerama, cijepili premijer Plenković, ministar zdravstva Beroš i predsjednik Sabora Jandroković.

Cijepili su se AstraZenecom kako bi pokazali građanima da ne moraju strahovati ovog cjepiva te da kontroverze koje kruže nisu točne niti znanstveno dokazane.

Upravo zbog priča koje su se pojavile da ovo cjepivo izaziva krvne ugruške, nije dovoljno učinkovito i slično mnoštvo građana odbija se cijepiti ovim cjepivom. Iako klinička ispitivanja pokazuju da je AstraZeneca jednako, pa čak i učinkovitija od drugih te da nisu povezane smrti i krvni ugrušci, koji su zabilježeni u svijetu, s primanjem ovog cjepiva.

“Danas smo poslali snažnu poruku povjerenja prema medicinskoj znanosti, prema struci, poglavito zato jer smo se cijepili cjepivom AstraZenece. I dalje ćemo predano raditi na procjepljivanju hrvatskih građana da bi mogli nastaviti i živjeti i raditi u okolnostima sa što manje rizika od zaraze. Svaki cijepljeni pojedinac doprinosi zaštiti populacije i svakako je korak bliže onom našem starom normalnom, i korak bliže uspješnoj turističkoj sezoni”, rekao je Beroš novinarima nakon cijepljenja.

Dodaje kako su još mnogi izazovi pred nama te da je bitno promišljati o budućim izazovima poput novih varijanti zaraze.

Hrvatska je od svih cjepiva upravo najviše doza naručila od AstraZenece zbog čega ovim javnim cijepljenjem počinje kampanja poticanja građana na odabir upravo tog cjepiva.

“Vjerujem da smo ovom porukom ponukali i ostale građane da nas prate na tom putu, da suzbijemo ovu epidemiju i vratimo se našem normalnom životu I življenju”, naglasio je Beroš.