Alkoholizirani vozač skrivio prometnu nesreću na autocesti A-3

0
foto: Pu brodsko-posavska

Danas, 31. ožujka oko 4:45 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom na autocesti A-3 kod Oprisavaca koju je uzrokovao 24-godišnji vozač osobnog automobila.

Provedenim očevidom je utvrđeno da se 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,49 promila kretao lijevom prometnom trakom, dok su se s njime u vozilu nalazila dva putnika u dobi od 25 godina.
Do prometne nesreće je došlo iz razloga što se 24-godišnji vozač nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je lijevim kotačima automobila zahvatio travnatu površinu sa sjeverne strane kolnika, nakon čega je skrenuo u desno, a potom, u zanošenju preko kolnika, prešao na travnatu površinu s južne strane. U zanošenju vozila, isti je prednjim lijevim dijelom automobila, udario u metalnu odbojnu ogradu, a potom, u daljnjem zanošenju u zaštitnu žičanu ogradu autoceste. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.  

Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.