AK Slavonija-Žito Osijek novu sezonu otvara s nastupom na međunarodnom mitingu

Službeno je otpočela nova atletska sezona, a članovi najboljeg regionalnog kluba, Atletskog kluba „Slavonija-Žito“, ne gube vrijeme pa su tako, u sklopu priprema u Beogradu, sudjelovali na tradicionalnom Međunarodnom dvoranskom atletskom mitingu: 7. Memorijalu “Mihajlo Mika Švraka” održanom 17.12.2022. g.

Rezultati su više no odlični: osvojeno je ukupno osam medalja, a bodovno najvrijedniji rezultat naših članova ostvario je ujedno i pobjednik u skoku s motkom, Ivan Paravac (5,20m).

A da su Osječani apsolutni vladari muške motke u Hrvata (i šire), potvrđeno je i na ovom natjecanju jer se, uz zlatnog Paravca, tik do njega na postolje popeo i brončani Rocco Martinović (4,30m). Zanimljivo je istaknuti da su oba predstavnika aktualni državni prvaci – Paravac među mlađim seniorima, a Martinović u mlađejuniorskoj konkurenciji.

Najtrofejnija pojedinka bila je Mia Wild koja dominira u svojoj najjačoj disciplini, 60m s preponama (8,64), a zlatu dodaje i broncu na 200m uz novi osobni rekord (25,69). Wild je, podsjetimo, nedavno uvrštena u program Hrvatskih olimpijskih nada pa je tako, uz Dominika Škorjanca, ona postala druga članica AK “Slavonija-Žito” čiji je talent prepoznat čak i od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najtrofejniji pojedinac bio je, s jednakim brojem medalja kao Wild, talentirani sprinter Roko Dimić koji se plasirao u finale utrke na 60m i, s istrčanim osobnim rekordom, osvojio srebrnu medalju (7,30) da bi isti uspjeh ostvario i u utrci na 200m (23,29).

Još dvije bronce u seniorskoj konkurenciji osvojile su aktualna državna prvakinja u troskoku, Leonarda Patača (11,66m), kao i višestruka osvajačica državnih medalja, Melani Bosić, i to u utrci na 200m (26,12).