Advent u Vinkovcima u skladu s epidemiološkim prilikama, ali s nimalo manje predbožićnog ugođaja

0
foto: Đuro Karalić (Press032)

Iako Advent u Vinkovcima ove godine, zbog epidemiološke situacije, neće biti organiziran kako je bio do sada, božićni duh bit će očuvan na brojne druge načine. Bogata ugostiteljska ponuda, paljenje adventskih svijeća, kućica Djeda Božićnjaka i prigodno ukrašen grad pravi su recept da Vinkovčani ponovno uživaju u božićnoj čaroliji, najavljuju organizatori te manifestacije.

Veliki vijenac ponovno će biti smješten oko spomenika Svetog Trojstva u samom središtu parka, a svijeće na njemu palit će već tradicionalno župljani vinkovačkih župa. Prva svijeća bit će upaljena u subotu, 28. studenoga, a upalit će ju župljani iz Župe bl. Alojzija Stepinca i Župe sv. Ćirila i Metoda u 20 sati. Paljenje druge svijeće očekuje nas u subotu, 5. prosinca, kada će glavne uloge imati vjernici Župe sv. Vinka Pallottija. Tjedan dana poslije, 12. prosinca, bit će upaljena i treća svijeća, a sudjelovat će Župa sv. Euzebija i Poliona i Župa Bezgrešnog srca Marijina. Onu posljednju, četvrtu svijeću, upalit će iz Župe Presvetog Srca Isusovog, 19. prosinca u 20 sati.

Osim velikog adventskog vijenca, gradski park krasit će i posebne jaslice s novim kipovima. Kako će to ove godine izgledati pojasnili su iz Turističke zajednice grada Vinkovaca istaknuvši kako je suradnja Grada, Turističke zajednice i Srednje strukovne škole ovoga Božića donijela nešto uistinu posebno.

„U središnjem gradskom parku u tijeku je postavljanje jaslica koje će krasiti lutke u prirodnoj veličini, odnosno lutke od 180 centimetara. Svaka lutka, Marija, Josip i tri kralja, bit će prigodno odjevena, a prigodnu odjeću sašili su učenici i djelatnici Srednje strukovne škole Vinkovci“, istaknuli su u Turističkoj zajednici. Jaslice će krasiti i figure malog Isusa te tri janjića.

Ukrašena će biti i središnja gradska jelka, visine 14 metara, dar Vinkovčanina Miroslava Matakovića. Pripreme za ukrašavanje traju posljednjih tjedana. Vinkovački osnovnoškolci i srednjoškolci ponovno će dati svoj doprinos i jelku ukrasiti onako kako najbolje znaju što će, ne sumnjamo, ovogodišnji Božić učiniti još posebnijim, poručuju organizatori ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima