Optužen za pokušaj ubojstva policajca i još dvije osobe

0
foto: MB Press/Ilustracija

Zbog pokušaja teškog ubojstva policijskog službenika, kojeg je ozlijedio pucanjem iz vatrenog oružja, te pokušaja ubojstva još dvije osobe osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 64-godišnjeg okrivljenika.

Tužiteljstvo tereti okrivljenika da je 3. ožujka 2023., u prostorijama vatrogasnog doma u Šagu, u alkoholiziranom stanju, pokušao usmrtiti 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće, koji je prethodno u više navrata postupao prema njemu zbog remećenja javnog reda i mira, te pokušao usmrtiti 50-godišnjaka i 37-godišnjaka, koji su bili u društvu policajca.

Sumnja se da je okrivljenik ispalio metak prema policijskom službeniku te mu zadao površinsku prostrijelnu ranu lijeve nadlaktice i strijelno okrznuće u podpazušnoj regiji.

Tereti ga se da je nakon toga usmjerio pištolj prema preostaloj dvojici oštećenika te nekoliko puta povukao okidač, ali do ispaljenja metaka nije došlo, zbog zastoja vatrenog oružja.

U dovršenju nedjela osumnjičenika su spriječili policijski službenik i nazočni 37-godišnji oštećenik, koji su ga tjelesno svladali i oduzeli mu pištolj.

Okrivljeni 64-godišnjak se nalazi u istražnom zatvoru, zbog opasnosti od ponavljanja djela, navodi tužiteljstvo.