Portugalski stoper novo pojačanje Osijeka

0
foto: NK Osijek

André Duarte, 25-godišnji portugalski središnji branič, novi je igrač NK Osijeka. Duarte u Osijek dolazi kao posuđeni igrač talijanskog drugoligaša Reggiane, a NK Osijek ima pravo otkupa njegovog ugovora. Riječ je o igraču koji je u mlađim uzrastima u Portugalu u jednom periodu bio u Sportingovoj školi nogometa, kasnije je igrao za Loures i Sacavenense, seniorski nogomet igrao je za Alvercu, Praiense i Estrelu prije nego je u sezoni 2022/23. prešao u redove rumunjskog prvoligaša Univeritea Craiova. Nakon sezone u kojoj je bio standardni prvotimac primijenio je sredinu i prihvatio poziv talijanskog drugoligaša Reggiane.

Duarte dolazi na posudbu do kraja sezone, a NK Osijek ima opciju otkupa njegovog ugovora.

Jako sam sretan što sam ovdje. Osijek je za mene novi izazov i želim pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva koje ima. Kada se pojavila mogućnost dolaska u Osijek informirao sam se s o klubu i gradu, vidio predivan stadion i trening kamp, za ovo kratko vrijeme što sam ovdje uvjerio sam se da se radi o odličnoj sredini za mene, a nadam se da ću uskoro i zaigrati pred punim stadionom, rekao je André Duarte koji je će nositi dres s brojem tri.

Zadovoljstvo što jeAndréovim dolaskom pojačana zadnja linija iskazao je i sportski direktor Ivica Kulešević.

Iako smo Andrea pratili i ranije na početku prijelaznog roka otišao je u Italiju, za njega je postojao interes i ponajboljih klubova u Rumunjskoj kao i nekih talijanskih prvoligaša, ali kada se ukazala prilika da ga angažiramo nismo dugo čekali. Znamo koje su njegove kvalitete i vjerujemo da će unaprijediti igru naše zadnje linije, rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.