46-godišnjak pijan bez vozačke i osobne vozio neregistriran auto i zaradio 15.200 kuna kazne

0

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa na području Policijske uprave požeško-slavonske, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 49 prekršaja, od čega se ističe 14 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 15 sati u mjestu Mitrovac, gdje je u prometu zatečen 46-godišnjak, a koji je je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,85 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument s kojim bi dokazao svoj identitet. Vezano za navedeno protiv 46-godišnjaka slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 15.200,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.