122 novopozitivne osobe na području OBŽ, jedna osoba preminula

0
foto: OBŽ

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ testirana su 394 zaprimljena uzoraka od kojih su 122 bila pozitivna na koronavirus.

Od 122 novopozitivne osobe najviše je iz Osijeka i osječkih prigradskih naselja, ukupno 49. Po 11 novopozitivnih ima prebivalište na područjima gradova Valpovo i Đakovo, a 9 na području Donjeg Miholjca. U Belišću je 7 novopozitivnih, u Belom Manastiru 5, a u Našicama dvoje. Na području općine Čepin zabilježeno je tijekom posljednja 24 sata 8 osoba pozitivnih na koronavirus, u općini Antunovac četiri, Bizovac tri, a po dvije na području Levanjske Varoši, Viškovaca i Petrijevaca. Jednu novopozitivnu osobu bilježimo u Bilju, Erdutu, Kneževim Vinogradima, Đakovačkoj Satnici, Semeljcima, Dražu i Vladislavcima.

Na području županije hospitalizirano je 135 osoba oboljelih od COVID-19, od toga 19 u našičkoj bolnici, a 116 u KBC-u Osijek od kojih je, kao i jučer, 25 osoba na respiratoru. Preminula je jedna muška osoba, iz Selaca Đakovačkih, 1951. godište, a osim COVID-19 imala je i druge komorbiditete.

Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ pod mjerom samoizolacije danas je ukupno 4606 osoba.

Policija je provela 33 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i utvrdila jedno kršenje propisane mjere u Donjem Miholjcu, a dojava građana nije bilo.

Inspektori Civilne zaštite Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata obavili su 34 nadzora, najviše nad ugostiteljskim objektima i trgovinama i utvrdili nepravilnosti na tri mjesta koje su za vrijeme nadzora i uklonjene.