Pampas će biti stadion najviše kategorije, otvorenje iduće sezone

0

Izgradnja najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj stigla je u završnu fazu. Osječki Pampas, projekt vrijedan 65 milijuna eura, uskoro bi trebao ishoditi uporabnu dozvolu, pa i proći postupak licenciranja nakon čega ćemo u ‘Lijepoj našoj’ imati prvi stadion najviše, elitne kategorije.

Iako su se mnogi nadali kako će već ove sezone pogledati nekoliko utakmica na Pampasu, kako ona odmiče, jasno je da će morati pričekati do sljedeće sezone. Članica Uprave Osijeka Valentina Koprivnjak potvrdila je da će ‘bijelo-plavi’ ovu sezonu sigurno završiti u Gradskom vrtu.

Kad će Pampas biti otvoren?

– Svi slikaju stadion, sve zanima kada će biti prva utakmica. Ovo je završna faza izgradnje, uporabnu dozvolu očekujemo do kraja ožujka, onda nas čeka licenciranje. Sa sigurnošću mogu reći da ćemo ovu sezonu završiti u Gradskom vrtu – kazala je za HRT.

Stadion uz Dravu kapaciteta 13 005 natkrivenih mjesta bit će jedini u Hrvatskoj s dva semafora, svaki površine 41 četvornih metara, uz 196 geodetski precizno usmjerenih reflektora i 56 zvučnika, a bez obzira na nešto manje zdanje, Pampas će u ući u Fifinu najvišu, 4. kategoriju.

Travnjak je najmodernije vrsta, hibridan, kao na Lusailu na kojem se odigralo finale Svjetskog prvenstva u Katru. Umjetna podloga ušivena je posebnim iglama 30 centimetara u dubinu, a kad zatopli posijat će se trava koja će pet tjedana kasnije s umjetnom podlogom činiti idealan travnjak. Također, stvoren je drenažni sustav koji propušta kroz jedan sloj precizno složenih drenaža odvod i oborinsku vodu sa travnjaka.

Kohorta će svoju momčad ‘gurati’ prema pobjedama s južne tribine, gostujući će biti smješteni na sjeveroistoku, a ispod svake tribine postoje i pritvorske ćelije za ‘nestašne’. Od dodatnog sadržaja – nema čega nema. Na Pampasu će biti smješteni uredi, fan shop, kafić, restoran i teretana, dok su svlačionice opremljene saunama, ledenim kupkama, prostorima za zagrijavanje i masažu. Dva igrališta u Gradskom vrtu zamijenit će sedam pomoćnih na Pampasu.

– Ovakve se stvari događaju jednom u životu i mala je vjerojatnost da će mi se pružiti prigoda da ću graditi još jedan stadion – kazao je Darko Ojvan, glavni nadzorni inženjer.