19. Susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu, pod nazivom Mali križ – velika žrtva

0

U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata, 19. Susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu, pod nazivom Mali križ – velika žrtva održan je ove subote  u Slavonskome Brodu. Svečanost obilježavanja započela je misnim slavljem u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva  s početkom u 10 sati, nakon čega su kod spomen obilježja „Prekinuto djetinjstvo” na Šetalištu braće Radić položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su poližili predstavnici roditelja i obitelji poginule djece, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, izaslanik premijera potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Pero Ćosić, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu sa županom dr.sc. Danijelom Marušićem, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, izaslanstvo Policijske uprave Brodsko-posavske, predstavnici Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ova svečanost organizira se svake godine kako bi se odala počast  poginulima i od zaborava očuvala istina o najmlađim stradalnicima u Domovinskom ratu, u  gradu koji je postao simbol stradanja djece.