12. Dobro world cup u Osijeku od 10. do 13. lipnja

0
FOTO: Dobro world cup

Od 10. do 13. lipnja u osječkoj dvorani Gradski vrt održat će se “Dobro world cup” i okupiti gimnastičare iz cijelog svijeta koji će se boriti za medalje, a to će biti ujedno i zadnje veliko natjecanje prije Olimpijskih igara u Tokiju.

“Ove godine koliko smo imali tih negativnih konotacija, organizacija u smislu pandemije i zaustavljanja sportskih natjecanja uopće, bilo je i nešto pozitivno. Olimpijske igre su iza nas i mi smo jedno od posljednjih provjera u gimnastičkom smislu prije olimpijskih igara. Poslije nas još je samo jedno natjecanje pod upitnikom a to je u Dohi Katarskoj koje još uvijek nije na kalendarima dobilo zeleno svijetlo, znači moguće je da smo i zadnja provjera prije olimpijskih igara što će naravno iskoristiti mnoge ove federacije i reprezentacije da isprobaju posljednje ono prije Olimpijskih igara u osmom mjesecu. Tako nam dolaze i olimpijski pobjednici i svjetski prvaci u proteklom razdoblju koji će pridonijeti u sportskoj kvaliteti i sportskoj snazi natjecanja ove godine. Na Dobro world cup nam dolaze Tin Srbić, Robert Seligman, Filip Ude, Filip Boroš, Aurel Benović, Sara Šulekić, Kristina Cviker, Tijana Korent i naravno Ana Đerek naša najbolja gimnastičarka iz Splita koji će svi nastupiti kao jedna reprezentacija dati sve od sebe u Osijeku i nadamo se da ćemo ih vidjeti u finalima”; rekao je direktor svjetskog kupa, Vladimir Mađarević.

“Ovdje sam nastupao od prvog svjetskog kupa koji se organizirao 2009. godine. Gledao sam kako iz godine u godini ovaj svjetski kup organizacijski raste, kako ga gimnastičari iz cijelog svjeta sve više prepoznaju i cijene tako da mogu odgovorno reći da je ovaj svjetski kup dostigao razinu top tri svjetska kupa u cijelom svijetu. Danas kao predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza koji vidi kako se to odvija i u pozadini, koliko je tu angažmana i rada uloženo da bi se došlo na tu razinu, zaista zahvaljujem izvršnom organizatoru, Gimnastičkom društvu Osijek Žito i vjerujem da će ove godine gimnastičari koji dođu u Osijek opet ponijeti doma lijepe uspomene i vratiti se i dogodine. Ovaj je događaj jako bitan i za Hrvatski gimnastički savez jer pozicionira Savez ne samo po pitanju stručnosti jer rezultate smo pokazali kao sportaši, imamo vrhunske trenere, a s ovim svjetskim kupom koji je na vrhunskoj razini organiziran pokazujemo da imamo kadar koji može napraviti i organizirati vrhunski sportski događaj. To je bitno za pozicioniranje na karti svjetske gimnastike i tu smo mi prepoznatljivi kao nacionalni gimnastički savez i to nam, dakako, pomaže onda i u budućim koracima u svijetu”, istaknuo je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, Marijo Možnik.