Nevrijeme je zahvatilo Slavoniju i Baranju građani dojavljuju o štetama

0
foto:Čitatelji

Danas poslijepodne istok Hrvatske zahvatilo je nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, koje je donijelo niz problema građanima. Vjetar je porušio više stabala, a mjestimično jak pljusak dodatno je otežao promet i ograničio vidljivost.

Prema izvještajima građana, vjetar je izvrnuo plastične kontejnere za otpad, slomio grane stabala, razbio stakla na prozorima i otkinuo komarnike. Zbog nevremena, promet je na mnogim mjestima usporen, a vidljivost je smanjena, što dodatno povećava opreznost među vozačima. Građani su pozvani na dodatni oprez i savjetuje im se da, ako je moguće, izbjegavaju nepotrebna putovanja dok se vremenski uvjeti ne stabiliziraju.

Nevrijeme koje je oko 16 sati zahvatilo Slavoniju  ostavilo je traga i u  Đakovštini. Naime, kako javlja jedan naš slušatelj, olujni vjetar pokidao je dalekovod tako da su Budrovci bez struje i fiksnih telefonskih linija. – Javlja Radio Đakovo.

Uz olujni vjetar,  desetak minuta padala je i  tuča veličine lješnjaka pa su oštećene poljoprivredne kulture, a najviše voće i povrće.

Najgore se očekuje na zagrebačkom području i okolici te u Slavoniji i na istoku zemlje, gdje je na snazi narančasto upozorenje zbog opasnog vremena. Mogućnost grmljavine za to područje, prema navodima, viša je od 70 posto.

U grmljavinskom nevremenu koje je u utorak popodne pogodilo Osječko-baranjsku županiju zaprimljeno je više dojava o padu stabala na prometnice te o srušenim i nagnutim stupovima za prijenos električne energije i oštećenjima krovova, izvijestio je Županijski centar 112 Osijek.

U ŽC 112 ističu kako je bilo dosta tehničkih intervencija, srušenih stabala i električnih stupova po prometnicama, iz Aljmaša su dobili dojavu o udaru groma i požaru, a puno vatrogasaca je na terenu na različitim intervencijama.

Na željezničku prugu kod mjesta Cret Bizovački palo je nekoliko stabala i električnih stupova, ali su to već uklonili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bizovac.

Nogometni klub Đakovo Croatia na društvenim mrežama je izvijestio da je zbog olujnog nevremena i jakog vjetra, oštećen dio krova na stadionskoj tribini.

Za sada nema dojava o eventualno ozlijeđenim osobama od posljedica nevremena, rekli su u osječkom Centru 112.

Svoje snimke i fotografije nevremena slobodno nam šaljite u inbox naše Facebook stranice. 

foto: icv