Središte Bizovca dobiva spomen obilježje u znak sjećanja na poginule mještane u zračnim napadima 1991.


Općina Bizovac uskoro kreće s izgradnjom spomenika u sjećanje na stradale nevine žrtve domovinskog rata  7. studenoga 1991. godine. Točno u podne lijepi dan zamijenio je ratni pakao kada su u kukavičkom napadu avioni JNA raketirali središte mjesta, željezničku postaju, Bizovačke toplice i druge civilne mete. Tog je dana poginulo sedam osoba, od kojih je najmlađa žrtva imala samo 11 godina, dok su 24 osobe ozlijeđene.

Spomen obilježje će biti završeno tijekom iduće godine te će se na njemu nalaziti  imena i prezimena stradalih osoba s datumima rođenja. Po završetku spomen obilježja isto će biti prezentirano javnosti. 

Prilikom raketiranja poginuli su policijski službenici tadašnje Policijske stanice Valpovo: Josip Jurenac (rođen 11.03.1964.), Slavko Vidaković (rođen 24.03.1960.) i Darko Kovačević (rođen 30.03.1961.).

Poginuli su i civili: Tomislav Kranjčević djelatnik Robne kuće Bizovac (rođen 21.09.1961.), Reza Vuković (rođena 18.06.1910.) i dječak Dragan Cvetković (rođen 12.04.1980.).

Iako je od počinjenog zločinačkog djela prošla 31 godina počinitelji ovog barbarskog zlodjela nisu otkriveni i privedeni pred lice hrvatske javnosti i pravosuđa.

“U sjećanje na njih, svake se godine organizira komemoracija kod spomenika na groblju, no Općina uskoro kreće s gradnjom spomen obilježja u samom središtu mjestu, na lokaciji najvećeg stradanja. Spomen obilježje podižemo na inicijativu i u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, a njegovu će izgradnju u cijelosti, s nešto više od sto tisuća kuna financirati Općina Bizovac. Spomen obilježje u Bizovcu bit će novo mjesto za komemoracije žrtvama”– Izjavio je Srećko Vuković