Župan spasio muškarca od sigurne smrti: ‘Reanimirao ga je do dolaska Hitne, preživio je’

0
foto: TZ BPŽ

Ovdje sam s obitelji na odmoru i samo sam napravio ono što je trebalo napraviti. Ne samo ja, nego je još ljudi dalo sve od sebe kako bi čovjek preživio, kazao je Danijel Marušić – piše 24sata

Prava drama odvijala se u petak na otoku Pašmanu kada je starijem muškarcu pozlilo dok je bio u moru. Bespomoćni krikovi njegove supruge odjekivale su plažom, tek rijetki su reagirali, ispričala nam je tako svjedokinja događaja. Slovenski turisti koji su bili u blizini počeli su izvlačiti nesretnog muškarca, a Marušić i njegov prijatelj koji su za to vrijeme bili u plićaku, potrčali su prema njima kako bi im pomogli. 

Kada su ga izvukli na obalu, muškarac nije pokazivao znakove života, nije disao ni imao puls, a lice mu je već poprimilo ljubičastu boju. Marušić je po struci doktor veterine i odmah je posumnjao da se muškarac guši jer je najvjerojatnije doživio srčani udar te da ga ne treba staviti na bok da izbaci more iz pluća već masirati srce. Reanimirao ga je sve do dolaska Hitne. Nakon nekog vremena, muškarac je iz usta počeo izbacivati pjenu, a s vremenom mu se vratio i puls. .