Župan Anušić posjetio gradsku tržnicu u Donjem Miholjcu i podržao lokalne proizvođače

0
foto:OBŽ

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić posjetio je danas u pratnji gradskog vijećnika Dražena Trcovića donjomiholjačku gradsku tržnicu gdje je razgovarao s lokalnim proizvođačima koji nude domaće i autohtone proizvode.

– Došao sam danas kao župan na gradsku tržnicu u Donjem Miholjcu pozdraviti i podržati lokalne OPG-ovce koji ovdje izlažu svoje proizvode, a posebno mi je drago da smo sreli čovjeka koji prodaje sir i kojem je Osječko-baranjska županija sufinancirala nabavu opreme. Riječ je o poljoprivredniku, inače diplomiranom inženjeru koji je napustio svoj posao i struku te započeo proizvodnju sira. U razgovoru sam doznao da je posao naporan, da je svakodnevan i da nije jednostavan i lagan, ali da je isplativ te da ne žali što je napustio posao u struci. To pokazuje da OPG-ovi, obrti i poduzetništvo imaju budućnost, a uz potpore Županije i jedinica lokalne samouprave, mogu se još jače razvijati. Cijela Slavonija i Baranja trebaju djelovati na tom principu, trebaju proizvoditi hranu i biti okrenuti poljoprivredi, u čemu će ih Osječko-baranjska županija uvijek podupirati – istaknuo je župan Anušić.

Gradski vijećnik Dražen Trcović napomenuo je kako prostor donjomiholjačke tržnice treba temeljitu obnovu.

– Ovaj prostor svakako treba urediti i približiti standardima kakvi su u nekim drugim gradovima. Znamo da su tržnice trbusi grada, a lokalni proizvođači zaslužuju adekvatan prostor za plasman svojih proizvoda koji bi uz to mogao biti pogodan i za organizaciju različitih sajmova. Ono za što se uvijek zalažem je razvoj poduzetništva, gospodarstva i obrtništva te poljoprivredne proizvodnje i prerade kako bismo iskoristili sve potencijale koje imamo te podigli standard naših sugrađana – zaključio je Trcović.