Župa Sv. Lovre obilježila 100 godina postojanja

0

U nedjelju, Župa Sv. Lovre u Baranjskom Petrovom Selu proslavila je stoljeće svog postojanja. Središnje događanje obilježeno je svečanom euharistijskom službom koju je predvodio monsinjor Đuro Hranić, nadbiskup, okupivši vjernike iz cijele zajednice i goste iz različitih dijelova Hrvatske.

Monsinjor Đuro Hranić, govorio je o povijesti župe te o značajnim trenucima koji su oblikovali vjersku zajednicu tijekom proteklih 100 godina. Te dodao da je ova stogodišnjica prilika je za zajedništvo, sjećanje na prošlost i radost zbog postignutih dostignuća. Župa sv. Lovre ostaje kamen temeljac vjerskog života u Baranjskom Petrovom Selu, a stogodišnjica je prilika za slavlje i zahvalu za sve što je župa pridonijela životu vjernika u ovom prelijepom dijelu Baranje.

Ova značajna obljetnica označava 100 godina vjernosti, zajedništva i duhovnog rasta unutar župe, koja je osnovana kao filijala župe Beremend, a od 1923. godine postala samostalna župa posvećena sv. Lovri, đakonu i mučeniku. Također je važno za napomenuti da Crkva proslavlja 120 godina od svoje izgradnje. Ovaj poseban događaj ostavlja neizbrisiv trag u povijesti župe, svjedočeći o kontinuiranom duhovnom naslijeđu i predanosti zajednice. – istakao je nadbiskup monsinjor Đuro Hranić,

Osim vjerskog značaja, proslava je bila prilika za zajedništvo, molitvu i zahvalu za sve ono što je župa postigla tijekom stoljeća.