Žena pala u dućanu i slomila palac. Trgovački lanac mora joj platiti ukupno 7750 eura odštete

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Ženi koja je u srpnju pala u trgovini u Slatini trgovački lanac sada mora platiti 7750 eura.

Prema presudi u četvrtak, žena se u srpnju oko 18:45 sati u “NTL trgovini broj 12 u Slatini, Trg svetog Josipa 2, prilikom kupnje okliznula na lokvu vode koja je nastala uslijed istjecanja iz rashladnog uređaja”., javlja Danica.

Ona se tijekom kupovine poskliznula na vodu koja je iscurila iz rashladnog uređaja, pala je na pod i zadobila “prijelom donjeg dijela palčane kosti na palcu desne ruke”, piše u presudi.

Odmah sam osjetila bol u desnoj šaci i natekla mi je ruka u pregibu između šake i zgloba, kao i dio prstiju. Uspjela sam ustati tek uz pomoć kćerke“, ispričala je žena.

Danica prenosi da trgovina osporava tužbu jer žena nije dokazala da je ozljeda nastala baš u toj trgovini, da inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti te da nitko od zaposlenika nije vidio da je pala ili se ozlijedila. 

Žena koja je slomila kost sljedećeg je dana u istoj trgovini vidjela još jednu ženu koja se poskliznula na istom mjestu kao i ona dan ranije, a o tome je svjedočila na sudu.

Sutkinja je u četvrtak prihvatila tužbu. Trgovina ženi mora platiti odštetu od 6250 eura te podmiriti sudske troškove u iznosu od 1500 eura. Presuda je nepravomoćna.