Žena (39) sletjela u nabujalu rijeku

0
foto: HGSS

U petak, 10. studenoga, oko 13 sati, na lokalnoj cesti 42036 u blizini Kaniže dogodila se prometna nesreća u kojoj je osobni automobil sletio u kanal pun vode. Vozačica, 39-godišnjakinja, lakše je ozlijeđena u incidentu.

Prema izvješću policije, nesreća se dogodila kada je vozačica upravljajući osobnim automobilom izgubila kontrolu u zavoju zbog neprilagođene brzine te udarila u ploču za označavanje zapreka prije nego što je vozilo sletjelo u kanal Mrsunju.

Hitna medicinska pomoć pružena joj je u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su konstatirane lakše ozljede. Nakon pružene medicinske skrbi, puštena je kući.

Nadležne službe, uključujući Stanicu HGSS-a Slavonski Brod, reagirale su brzo na događaj. Ronilački tim i tim za spašavanje na vodi izvukli su potopljeno vozilo iz korita rijeka Mrsunja, što je trajalo nekoliko sati.

Policijski službenici izdali su prekršajni nalog 39-godišnjakinji zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Akciju izvlačenja vozila iz vode opisala je i slavonskobrodska Stanica HGSS-a: U 14:16 zaprimamo dojavu o slijetanju automobila u nabujalu rijeku Mrsunju nedaleko od mjesta Slobodnica u Općini Sibinj. Izlaskom na teren organiziramo potragu za vozilom, nakon pronalaska vozila naš ronilački tim i tim za spašavanje na vodi sudjeluju u njegovom izvlačenju. Akcija završava u 17.16 izvlačenjem vozila. Zahvaljujemo se na suradnji djelatnicima PU Brodsko-posavske županije i djelatnicima JVP Slavonski Brod.