Zekić: Prvenstveno zahvaljujem našim navijačima

0
foto: NK Osijek

Osijek se uvjerljivom pobjedom oprostio od svojih navijača i prvog dijela sezone. Nakon 22. srpnja, kada su Koprivničani bili na otvaranju našeg novog stadiona, još jednom je Osijek bio bolji od Slaven Belupa na svom terenu, ponovno uvjerljivo, ovaj puta sa 4:1. Prva je dva pogotka postigao Kristijan Lovrić koji je materijalizirao asistencije Ramona Miereza.

Trener Osijeka je istaknuo kako je ovaj puta individualna kvaliteta izbila na površinu iz momčadskog duha i igre.

Mogao je Zoran Zekić biti zadovoljan po svršetku ogleda s „Farmaceutima“. Osijek je ostvario priželjkivanu pobjedu (4:1), pritom je bio i vrlo učinkovit na terenu, pa su i navijači mogli zadovoljni napustiti tribine Opus Arene.

Želim se prvenstveno zahvaliti našim navijačima na velikoj potpori. Znam da ni njima nije lako dok su nas gledali u toj lošoj seriji. Nekada smo možda i zaslužili bolje rezultate dok nismo pobjeđivali, a ovaj puta smo ušli s pravim gardom, hrabro i okomito. Nadalje, postigli smo golove u pravo vrijeme, a onda kod 3:0 protivniku poklonili pogodak. Ipak, nije nas to poremetilo, zabili smo i četvrti i završili posao. Mislim da smo imali dosta raspoloženih pojedinaca, no ta je individualna kvaliteta došla iz momčadske igre. To je ono što stalno pričamo, da nam je potreban ovakav Lovrić kao i mnogi drugi. Uveli smo i već dosta mladih, ali oni moraju stasavati uz pravu kvalitetu i karakter starijih suigrača, poručio je Zekić.

Želja je standardizirati momčad

Naši nogometaši odlaze na zimski odmor koji će potrajati do 2. siječnja kada se ponovno okupljaju na početku priprema za nastavak sezone.

Igračima i njihovim obiteljima, kao i našim navijačima, želim ugodne i sretne blagdane, a nas u Klubu očekuje puno posla tijekom ove stanke. Moramo dobro sve odvagati i donijeti prave odluke da bismo u nastavku sezone bili svježiji i agresivniji. A karakter momčadi se mora pokazivati iz dana u dan, na svakom treningu, a to znači biti stalno koncentriran kako bismo mogli češće i lakše primijeniti određene automatizme u igri, kao što je ovaj puta bio slučaj. Želja mi je standardizirati momčad, da ne moram previše lutati u izboru sustava igre i ulogama naših igrača i da Osijek izgleda onako kako bi i morao izgledati na terenu.

Nagrada za najboljeg trenera

Zekić je prije početka utakmice dobio nagradu Hrvatske udruge nogometnih sindikata koju su mu dodijelili kolege treneri klubova u elitnom razredu.

Jako je lijepo kada priznanje stigne od mojih kolega s kojima se natječem i da me oni izglasaju za najboljega u HNL-u. Zahvalio bih im se na tome i mogu reći da sam stvarno ponosan. Inače, znao sam po povratku u Osijek da me očekuje dosta izazova, ima tu i stresa i svega, a sve ide nekako prebrzo. Nadam se da ću i ja u vremenu koje dolazi biti u svemu pametniji, donositi dobre odluke i da ćemo svi zajedno uživati u boljem Osijeku koji će nam donijeti puno više veselja nego dosad.