Zekić: Brzo ćemo biti momčad kakva Osijek treba biti

0
foto: NK Osijek

Nogometaši Osijeka u subotu 11. studenog od 18.10 sati dočekuju Lokomotivu u 15. kolu SuperSport HNL-a. Nakon sraza s Hajdukom pred vratima je nova zahtjevna utakmica za Bijelo-plave.

Lokomotiva je odlično posložena momčad s puno brzih i dinamičnih igrača, kaže Zekić.

Imali smo regeneracijski trening s jednom grupom, s drugom smo radili malo intenzivnije i vidjet ćemo danas kakvo je stanje. Neki imaju problema pa neće ni trenirati, ali promjena će biti, nešto zbog igre protiv Hajduka, nešto zbog umora, nešto zbog taktičkih zamisli. Razgovarali smo o stvarima koje smo protiv Hajduka radili loše. Nadam se da ćemo protiv Lokomotive biti pametniji i da ćemo stvari o kojima razgovaramo pokazati na travnjaku, rekao je Zoran Zekić.

Tražimo rješenja

Strateg Osijeka tražit će nova rješenja u momčad.

Može li Matković s Mierezom? Apsolutno se nadam da može. Ne tražim alibi, ali imam šest utakmica i jednako toliko treninga. Neke detalje i karakteristike igrača nisam stigao ni upoznati do kraja. U Splitu smo odigrali dobru utakmicu s trojicom u zadnjoj liniji, ali to nismo uspjeli ponoviti jer nismo bili spremni za to. Bili smo bojažljivi, od toga ne treba bježati. Tražit ćemo rješenja, profile koji najbolje odgovaraju momčadi u nekom trenutku. Radimo stvari za koje ja mislim da su najbolje, ali jedini pokazatelj je utakmica poslije koje smo pametniji ili manje pametni.

Puno radimo

Podvukao je Zekić i da će Osijek vrlo brzo izgledati onako kako svi želimo.

Ničija želja ni ideja nije bila da stojimo protiv Hajduka kako smo stajali u prvom poluvremenu. Imali smo problema u veznoj liniji, u međuprostorima jer nismo čuvali igrača i dizali se visoko. Svima nam je želja igrati kako smo igrali u nastavku i uz to da budemo efikasniji, moramo raditi i razmišljati malo o suparniku, da budemo što kompaktniji, da u linijama ne gubimo loptu. Ali to je život. Puno puta nije bilo lako, pa smo se izvukli. Svjestan sam svega, ne bježim ni od čega. Puno radimo i razmišljamo, a vrlo brzo ćemo biti momčad kakva Osijek treba izgledati.

Lokosi hrabri i okomiti

Osvrnuo se i na Lokomotivu o kojoj je imao samo riječi hvale.

Imali smo analizu i pripremu Lokomotive, prošli tjedan smo ih gledali uživo protiv Rijeke… Lokomotiva ima plan i program, od škole nogometa na dalje, svake godine ubacuju dva, tri mlada igrača. Nemaju kompleksa, igraju hrabro i okomito, nemaju neko veliko opterećenje, a iskusniji igrači su podrška mlađima. Po viđenom protiv Dinama i Rijeke ne znaš jesu li opasniji u tranziciji ili kombinatorici, odlično su posložena momčad s puno brzih i dinamičnih igrača. To je sve o čemu moramo razmišljati u pripremi utakmice, zaključio je Zekić.