Zbog četiri lažne dojave o postavljenim bombama uhićen maloljetnik

Foto:MUP

Danas, 21. studenoga u kratkom vremenu između 12.35 i 13.20 sati, Policijska uprava zagrebačka putem svoje e-mail adrese zaprimila je dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na četiri lokacije i to u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke (Selska cesta, Horvačanska i Davorina Bazjanica) te jednoj zdravstvenoj ustanovi na području Centra (Klaićeva).
 
Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima.
 
Odmah po zaprimanju dojava, policijski službenici su žurno i bez odgode krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama.
 
Maloljetna osoba  koja se dovodi u svezu s tim lažnim dojavama, nešto prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja.