Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije dobio pet novih vozila

0
foto: VPZ/ Kristijan Toplak

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije bogatiji je za pet novih vozila za izvanbolničku hitnu medicinsku pomoć te sanitetski prijevoz, ukupne vrijednosti oko 425.000 eura.

U četvrtak je, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ravnateljici ovog Zavoda, Lahorki Weiss, uručio ključeve novih 5 vozila za sanitetski prijevoz, kako bi briga i skrb za pacijente s našeg područja, bila još bolja, brža i kvalitetnija. Vozači hitne i saniteta, godišnje naprave više od 1.200.000 kilometara i njima su nova vozila prijeko potrebna u zadaći u kojoj je prvenstvena briga.

Od 2018., do danas, Virovitičko-podravska županija je Zavodu za hitnu medicinu VPŽ nabavila 20 novih vozila vrijednih više od 1,2 milijuna eura, plaćenih iz Županijskog proračuna.

Samo u prošloj godini, imali su 34.000 intervencija, dok je sanitetskih prijevoza bilo više od 18.000. Ovih pet novih vozila vrijedno je 422.500,00 eura, i predstavlja nastavak kontinuiranog ulaganja Virovitičko-podravske županije u vozni park Zavoda.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas imao priliku uručiti ključeve pet novih vozila Zavodu za hitnu medicinu za sanitetski prijevoz. Na ovaj način pokazujemo investicijski kontinuitet u zdravstvo, u ovom slučaju, u Zavod za hitnu medicinu VPŽ. Od 2018. godine pa sve do danas ukupno smo nabavili 20 novih vozila, što za sanitetski prijevoz, što za hitnu medicinu, ukupne vrijednosti 1.260.000,00 eura. Ova vozila su vrijednim djelatnicima hitne i saniteta, jedno od osnovnih sredstava za njihov rad i kako bi kontinuitet rada i dalje bude neupitan, a to je ono što naši pacijenti, ali i liječnici, medicinski tehničari i vozači s područja županije u potpunosti zaslužuju”, rekao je župan Andrović te dodao kako će uskoro doći još jedno vozilo hitne pomoći za Zavod za hitnu medicinu VPŽ.

Vozila će biti raspoređena po ispostavama diljem županije, u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači.

Vrijednosti ovih pet vozila saniteta i vozila hitne čija se isporuka očekuje uskoro, u 2024. godini, bit će 503.750 eura, a financirano iz Proračuna Virovitičko-podravske županije.