Zašto je HEP odvjetniku koji je član HDZ-a isplatio milijune?

0
foto: HRT


Zašto je HEP odvjetniku koji je član HDZ-a isplatio milijune? Ovo pitanje uputio je Zvonimir Troskot (MOST), saborski zastupnik, Davoru Filipoviću, ministru gospodarstva i održivog razvoja

Troskot u upućenom upitu kojeg je objavio na Facebooku pita zašto je odvjetnik Damir Mikuljan od HEP-a 2019. dobio 2,3 milijuna kuna. Prema podacima, kako navodi Troskot, radilo se o isplati oko pravnog savjetovanja u arbitražama s Vladom BiH (dva milijuna kuna) oko TE Gacko i 330 tisuća kuna za pravne poslove vezane za arbitražu s Elektroprivredom Srbije (EPS). Međutim, ističe saborski zastupnik, Mikuljan je angažiran iako se njegov ured ne bavi arbitražama.

Troskot nadalje u zastupničkom pitanju dodaje kako iz dokumentacije u koju je dobio uvid proizlazi da je pravnu analizu u predmetu Termoelektrane Gacko, oko čega se vozila arbitraža s BiH, radio odvjetnički ured Rojs, Peljhan, Prelesnik i partneri iz Ljubljane. Taj odvjetnički ured, tvrdi Troskot, već se bavio arbitražama, među ostalim i onom oko slovenske Termoelektrane Ugljevik u postupku protiv BiH, a odvjetničko društvo Mikuljan ne spominje se pak nigdje u službenom zapisniku Uprave.