Zaklada Ana Rukavina donira 200.000 kuna za stradale u potresu

0
foto: pixabay

Zaklada Ana Rukavina u svojoj misiji spašavanja života donirat će 200.000 kuna za stradale u potresu u Petrinji, Glini, Sisku i okolici, priopćeno je u četvrtak iz Zaklade.

Tijekom prosinca Zaklada je održala tradicionalnu humanitarnu akciju i koncert “Želim život” te prikupili gotovo 1.2 milijuna kuna (bez PDV-a).

„Godinu 2020. nitko od nas neće pamtiti po dobrome. Tragedija koja je zadesila ljude u Petrinji, Glini, Sisku, selima u okolici sve nas je dirnula. Ljudi iz potresom pogođenih područja su uvijek bili uz nas kada je nama trebala pomoć i najmanje što možemo učiniti je vratiti im barem dio dobrote koju su nam uvijek pružali. Tragediju ne možemo izbrisati, ali želimo da znaju da smo uz njih koji su toliko puta bili uz nas“ poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Donacija od 200.000 kuna bit će uplaćena u Državni proračun, na Vladin račun za akciju “Pomoć za obnovu nakon potresa“.

Tom donacijom Zaklada Ana Rukavina nastavlja pomagati potrebitima u skladu s porukom “Želim život” koju nam je Ana stavila u nasljeđe.

Tijekom četrnaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 65.218 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 126 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 126 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.