Zagrebačka filharmonija donirala Glazbenoj školi u Vukovaru instumente vrijedne 100.000 kuna

0
foto: Ivan Matić (Press032)

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch uručio je Glazbenoj odjelu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića glazbene instrumente vrijedne 100.000 kuna. Riječ je o harmonici, setu tamburica, gitari i flauti. Boch je pojasnio kako se radi o instrumentima koje je Zagrebačka filharmonija osigurala kroz EU projekt „Fil(m)harmonija“, a kroz koji su održali 34 koncerata.

„Glazba je, kao i ljubav, potrebna svima. Ona nema granica, ona je bezvremenska i bitna za sve. Samim tim ona je potrebita. Zagrebačka filharmonija ima tu misiju da stvara bolje i kvalitetnije društvo. Inače, Zagrebačka filharmonija i Grad Vukovar imaju višegodišnju suradnju koja je započela 1998. godine od kada redovito održavamo svoje koncerte u Vukovaru što je zadaća svih ravnatelja“, rekao je Boch.

Zahvaljujući na uručenoj donaciji Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, rekla je kako su na ovaj način osigurali potrebite instrumente za učenike škole. Prema njenim riječima novi instrumenti su važni za djecu i njihovo dalje bavljenje glazbom.

„Oni će im, u isto vrijeme predstavljat i novi poticaj te donijeti novu motivaciju. Dobiti će i dodatni zamah te dalje glazbeno napredovati. Glazbeni odjel OŠ Dragutina Tadijanovića broji 200-ak učenika od Iloka do Vukovara. Učenici mogu pohađati osnovne glazbene odjele ili pak odjel suvremenog plesa koji polazi 27 djevojčica“, rekla je Miletić.