Za sigurniju opskrbu električnom energijom općina Stari Mikanovci i Vođinci

0
Foto: Đuro Karalić/PRESS032

Na kraju Osječke ulice u Starim Mikanovcima HEP ODS danas je u rad pustio novoizgrađenu trafostanicu za koju je rečeno da jamči sigurniju opskrbu stanovnika općine Stari Mikanovci i Vođinci te Đurđanaca i Vrbice.

“Riječ je o ukupno oko 3.500 obračunskim mjernih mjesta”, napomenuo je direktor vinkovačke Elektre Vladimir Čavlović dodajući kako je vrijednost gradnje trafostanice oko 9,3 milijuna kuna. Dodao je kako je prošle godine Elektra Vinkovci priključila više od 100 proizvođača električne energije, mahom proizvođača iz energije sunca za vlastite potrebe. “Š to se tiče obnovljivih izvora električne energije, imamo instaliranih kapaciteta oko 33 megavata, a prošle godine, od ukupno preuzetih količina električne energije jedna trećina je bila iz obnovljivih izvora električne energije”, kazao je Čavlović.

Po riječima direktora HEP ODS Nikole Šulentića ta tvrtka pokušava stvarati uvjete da krajnji korisnici od dobiju ono što očekuju od HEP ODS. Najavio je kako je HEP ODS u narednim godinama u nove objekte na području Vukovarsko-srijemske županije godišnje investirati oko 30 milijuna kuna godišnje te još toliko po različitim drugim ulaganjima.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo što se sve više i u Vukovarsko-srijemskoj županiji ulaže u obnovljive izvore energije poručivši kako je želja županijskih vlasti da županija postane neovisna po pitanju proizvodnje hrane i izvora energije.

Ministar obrane Mario Banožić koji poručio je pak kako je trafostanica u Starim Mikanovcima rezultat ogromnog rada HEP-a u Vinkovcima kao i vukovarsko-srijemskih županijskih vlasti koje sve ove godine nastoje stvoriti pozitivnu klimu za ulagače.

Svečanosti je nazočio i Damir Dekanić, upravitelj Uprave Podružnice Hrvatskih šuma u Vinkovcima.