Vukovarski ŽDO: U Banožićevoj krvi nije pronađena prisutnost alkohola

0
foto: Cavna

U uzorku krvi koji je nakon prometne nesreće uzet od bivšeg ministra obrane Marija Banožića, nakon što je u subotu rano ujutro izazvao prometnu nesreću, nije utvrđena prisutnost alkohola, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

– Ovo je državno odvjetništvo 13. studenog 2023., tijekom poslijepodnevnih sati, zaprimilo rezultate toksikološkog vještačenja (alkohol, droga, psihotropne tvari i lijekovi). Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila u trenutku prometne nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika, navode iz vukovarskog ŽDO-a.

Napominju kako je, u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za kazneni postupak, 11. studenog ŽDO u Vukovaru izdao nalog za obdukciju smrtno stradalog 40-godišnjeg vozača kombija te nalog Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” za toksikološko vještačenje krvi i urina 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, a nalozi su 12. studenog 2023. potvrđeni u pisanom obliku.

Iz ŽDO-a također napominju da još nisu zaprimili kaznenu prijavu Policijske uprave vukovarsko-srijemske protiv Banožića, uz napomenu kako je Postaja prometne policije Vinkovci dodatno izvijestila ŽDO da su na traženje vještaka koji je bio na očevidu ponovno izašli na mjesto događaja radi dodatnih mjerenja.

Državno odvjetništvo će nastaviti s provođenjem zakonom propisanih hitnih dokaznih radnji radi donošenja državnoodvjetničke odluke u ovom predmetu, poručuju. Dodaju da će u povodu informacija objavljenih u medijima “vezano za radnje provedene u bolnici i od drugih osoba”, naložiti mjerodavnoj policijskoj upravi provođenje izvida radi provjere njihove točnosti.

Dio medija danas je objavio službeno nepotvrđenu informaciju da je tijekom provjere uzorka krvi Marija Banožića u vinkovačkoj bolnici pronađen 0,21 promil alkohola.