Vukovarac Nikola Todorović na Svjetskom juniorskom prvenstvu u dizanju utega

0
Foto: KDU Vukovar

Nikola Todorović, član Kluba dizača utega Vukovar sudjelovat će na Svjetskom juniorskom prvenstvu u dizanju utega koje će se održati od 21. do 31. svibnja u glavnom gradu Uzbekistana, Taškentu.

Odlukom izbornika mlade hrvatske reprezentacije, Hrvatska će u Uzbekistanu imati tri natjecatelja, Dina Đalu iz KDU Split, Antony Krištu iz DK Slavonija iz Osijeka i Nikolu Todorovića iz KDU Vukovar.

“Biti sudionik tako male hrvatske reprezentacije na prvenstvu svijeta je veliko priznanje kako za Nikolu, tako i za Klub dizača utega Vukovar i Grad Vukovar. Nikola će nastupiti u kategoriji do 73 kg. i sa svojih 16 godina će biti jedan od najmlađih natjecatelja. Od Nikole se očekuje da u dalekom Uzbekistanu, dostojno predstavi svoj klub, svoj Grad Vukovar i Republiku Hrvatsku. Svi mi želimo dobar rezultat i dobar plasman naših sportaša, pa tako i ovaj put, iako plasman nije primaran jer sa svojih 16 godina i činjenicu da će se nadmetati i sa četiri godine starijim suparnicima, ne može se očekivati ništa spektakularno  i plasman među prvih dvadeset bi bio veliki uspjeh”, poručuju iz Kluba dizača utega Vukovar.