Vukovar osigurao 214 stipendija za srednjoškolce i studente s područja grada

0
foto: Ivan Matić (Press032)

U dvorani rodne kuće Lavoslava Ružičke organizirana je dodjela stipendija učenicima i studentima s prebivalištem na području grada Vukovara. Za školsku i akademsku 2020./2021. godinu bit će dodijeljeno 214 stipendija među kojima je 80 stipendija za studente svih godina studija deficitarnih zvanja koji će tijekom 10 mjeseci imati osiguranu stipendiju od 1.000 kuna mjesečno.

Dodijeljene su i 93 stipendije za studente svih godina studija ostalih zvanja, a oni će tijekom 10 mjeseci akademske godina mjesečno primati stipendije od po 500 kuna. Osigurana je i 41 stipendija za učenike srednjih škola, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanja koji će mjesečno, tijekom 10 mjeseci, primati stipendije od po 400 kuna mjesečno. U Proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1,6 milijuna kuna 276.500 kuna sponzorskih sredstava.

„Možemo se pohvaliti kako ćemo tijekom iduće akademske godine imati 50-ak više studenata sa stipendijama nego što je to bilo prethodne godine. Trenutno imamo desetak općina i gradova koji sponzoriraju po jednu ili više stipendija. Nadamo se kako će naši stipendisti poslije uspješno završenih studija i škola vratiti se u Vukovar i ovdje pronaći radno mjesto i nastaviti dalji život“, rekao je Penava.