VSŽ, Vukovaru i Vinkovcima uručena 234 predmeta vezana uz imovinu

0
foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemska županija dobila je 145 predmeta koji se odnose na jedinice lokalne samouprave te na fizičke i pravne osobe s područja županije, Grad Vinkovci dobio je 34, a Grad Vukovar 55 predmeta koji se odnose isključivo na fizičke i pravne osobe.

Prema novom Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, državna tajnica u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručila je vukovarsko-srijemskom županu Damiru Dekaniću te predstavnicima Grada Vinkovaca i Grada Vukovara predmete vezane uz državnu imovinu.

„Župan odnosno gradonačelnici sada upravljaju državnom imovinom u ime RH i mogu samostalno odlučivati po zadanoj proceduri do 130 tisuća eura. Od tog iznosa do milijun eura odluke će donositi Županijska skupština odnosno gradska vijeća, a sve preko toga ide nazad u Ministarstvo. Ministar će odlučivati do 1,5 milijuna eura, a sve nakon toga ide na Vladu RH.”, istaknula je Bošnjak.

 „Za većinu predmeta državne imovine koji su nam uručeni, sukladno određenom cenzusu, odluka se donosi na županijskoj razini. Smatram da ćemo upravo zbog toga značajno ubrzati cijeli proces, uz pomoć Ministarstva, od kojeg smo već dobili potrebnu edukaciju. Nakon pregleda i organizacije predmeta, odmah počinjemo s radom tako da se može očekivati brzo rješavanje predmeta“, zaključio je župan Dekanić.