Vozio pod utjecajem alkohola i bez položene vozačke, pokupio kaznu 2.660 eura

0
foto: MUP/Ilustracija

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 121 prekršaj, od čega izdvajamo četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 96 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, izvijestila je u ponedjeljak PU požeško-slavonska.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 3. veljače 2024. oko 21.50 sati u mjestu Daranovci gdje su policijski službenici  prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao 31-godišnjak, a koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.660,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci, zaključuje policija u izvješću.