Vozio pijan bez vozačke, dobio kaznu 3.050 eura

0
FOTO: MUP/Ilustracija

PU požeško-slavonska izvijestila je o stanju u prometu za vikend. Mladić koji je vozio bez vozačke i pod utjecajem alkohola dobio je kaznu 3.050 eura.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj počinjen u subotu 21. listopada 2023. oko 1 sat u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici vršeći nadzor  prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,66 promila upravljao 22-godišnji vozač koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika, a kod sebe nije imao nikakve isprave kojima bi se mogao provjeriti njegov identitet.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.050,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 136 prekršaja, od kojih  12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 70 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, objasnili su iz policije.