Vozio bez vozačke i pod utjecajem, dobio kaznu 1.770 eura

0
foto: MB Press/Ilustracija

PU požeško-slavonska izvijestila je o stanju u prometu za vikend i rezultatima pojačanih mjera za vikend.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 75 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio petak 3. studenoga 2023. oko 12 sati u mjestu Marindvor gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je nepropisnom brzinom, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,91 promil upravljao 55-godišnji vozač.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.770,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca, zaključuju iz policije.