Vozačica (34) uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom te sletjela u rijeku 

0

Brzina neprilagođenima uvjetima na cesti najvjerojatnije je kumovala nesvakidašnjoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 14 sati dogodila u centru Sirača nadomak Daruvara. 

Vozačica osobnog automobila u jednom je trenutku izgubila nadzor nad vozilom te je sletjela u rijeku Bijela u Siraču, odmah uz Vatrogasni dom. U policiji doznajemo da se radilo o 34-godišnjakinji. Ona je bila za upravljačem automobila marke VW daruvarskih registarskih oznaka. U jednom trenutku desnim je kotačem zahvatila bankinu te se sunovratila u rijeku koja, kažu očevici, na tom dijelu nema zaštitne ograde. Svemu je kumovalo, doznajemo, i neiskustvo vozačice. – Piše MojPortal.

Na mjesto događaja odmah su došle sve interventne službe. Vozačica je izvučena iz automobila koji se prilikom slijetanja prevrnuo na bok zaustavivši se na vozačevoj strani u rijeci. Na teren je odmah stigla i ekipa Hitne pomoći, no srećom vozačica nije zadobila ozljede. Pružena joj je pomoć radi pretrpljenog šoka. Podvrgnuta je alkotestu koji je pokazao da nije bila pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće.

Očevid je potrajao nekoliko sati jer se čekala dizalica koja je vozilo uspjela izvući iz rijeke.

Doznajemo i kako je uz policiju očevid proveo i dežurni djelatnik Hrvatskih voda. Ustanovljeno je kako pri slijetanju nije došlo do curenja tekućine iz motora, odnosno, nije bilo opasnosti po okoliš. Stoga je 34-godišnjakinji, nakon što je došla k sebi, uručena prekršajna prijava zbog izazivanja prometne nesreće te je novčano kažnjena., piše MojPortal.