Vozač sletio s ceste i završio na krovu, jedna osoba teža ozlijeđena

0
foto: MB Press/Ilustracija

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je danas o prometnoj koja se dogodila jučer, 26. listopada oko 20 sati na autocesti Zagreb-Lipovac kod Babine Grede, 42-godišnji državljanin Republike Kosovo s prebivalištem u Sloveniji, upravljajući osobnim automobilom slovenskih registracijskih oznaka, nije se kretao sredinom prometne trake, već je vozilo pomaknuo ulijevo na zelenu površinu uz rub kolnika gdje je udario u odbojnu ogradu i smjerokazni stupić, nakon čega se vozilo zanijelo udesno i u nekontroliranom bočnom kretanju prešlo na zelenu površinu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo u cestovni kanal, gdje se prevrnulo na krov.

U prometnoj nesreći ozlijeđena su dvojica putnika u automobilu, 28-godišnjak teže te 34-godišnjak lakše, također državljani Republike Kosovo.

Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 42-godišnjeg vozača policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju policije.